28 millió forint értékű, engedély nélküli gyógyszerszállítmányt találtak egy kamionban Gyulánál

28 milliós gyógyszerszállítmány a pénzügyőrök hálójában Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 28 millió forint értékű, különféle engedély nélküli gyógyszereket, teljesítményfokozókat és potencianövelőket találtak egy kamionban Gyulánál.

A pénzügyőrök kockázatelemzés alapján ellenőrizték Gyulánál azt a teherautót, ami a papírok szerint Romániából 2 700 különféle postai csomagot szállított egy budapesti csomagelosztóba. A sofőr egy sorszám nélküli fuvarokmányt adott át a NAV munkatársainak. A szabálytalan fuvarlevél és a ránézésre is rendezetlen rakomány miatt a pénzügyőrök a szállítmány tételes átvizsgálása mellett döntöttek.

hirdetés

Az egyik küldeményben a címke alapján autóalkatrészeknek és mobiltartozékoknak kellett volna lennie. Ehelyett a NAV munkatársai a dobozban több ezer gyógyszert, teljesítményfokozót és potencianövelőt találtak. A pénzügyőrök a Magyarországon nem engedélyezett gyógyszereket lefoglalták. A sofőr ellen gyógyszerhamisítás miatt feljelentést tettek – tájékoztatott Jegyinák Attila, a NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága sajtóreferense.