6697 fővel nőtt a fertőzöttek, 162-vel az elhunytak száma

korlátozások, Angliába, Ausztriában, fertőzöttek, Egyesült Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Komka Péter

6697 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 250 278 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 162 többségében idős, krónikus beteg.

hirdetés

Így az elhunytak száma 5868 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 71 682 fő, az aktív fertőzöttek száma 172 728. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 22%-a, a gyógyultak 24%-a budapesti. 7709 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 656-an vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

A kormány mindent lehetséges külföldi vakcináról tárgyal, és hamarosan indul a honlap, ahol lehet jelezni az igényeket a védőoltásra. A védőoltás ingyenes és önkéntes lesz. Ha meglesz a megfelelő és a magyar hatóságok által engedélyezett vakcina, akkor a védőoltások beadása az Oltási terv szerv zajlik majd, elsőbbséget fognak élvezni az egészségügyi dolgozók.

A vártnál alacsonyabb részvétel mellett és alacsony fertőzöttséggel zárult a célzott csoportos tesztelés első köre a bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében. Összesen 181 506-an teszteltették magukat, közülük 2,44 százaléknak, 4436 embernek lett pozitív a mintája. A teljes érintett létszámra vonatkoztatva a pozitivitás 1,64 százalék, ami hasonló az elmúlt időszakban Szlovákiában és Bajorországban elvégzett, nagycsoportos tesztek eredményéhez. Már megtörtént a tesztelés újabb köre is, az eredményekről hamarosan beszámolunk. A bölcsődei, óvodai, iskolai, szociális és egészségügyi dolgozók körében végzett célzott csoportos tesztelés első körén megjelent 181 506 fő mintája is már hozzáadódott a honlapon látható mintavételi adatokhoz – írja a koronavirus.gov.hu.

hirdetés