Katasztrófavédelem: 91 lakástűz volt a hétvégén

lakástüzek, tótkomlós, műszaki, tűzoltókat, lakástűz, békés, orosházi, mezőberényi, Tótkomlóson, segélykérés, megyei, kevermesen, Gerendáson, Kunágotán, orosházán, Méhkeréken, 46-os, viharos, magasból, békés, tűzvédelmi, gyomaendrődön, tótkomlóson, szén, sportcsarnokban, mezőkovácsháza, katasztrófavédelmi, bélmegyer, tarhos, 47-es főút, karambol, katasztrófa, szén-monoxid, villanyoszlopnak

Országszerte 91 lakástűz miatt riasztották a tűzoltókat a hétvégén, két ember életét vesztette a lángokban – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Mukics Dániel újra arra figyelmeztetett, hogy a lakástüzek az adventi időszakban még gyakoribbak. Miközben egy néhány ezer forintos füstérzékelő beszerzésével megelőzhetők lennének a tragédiák.

hirdetés

Közölte: vasárnap teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméteres családi ház a Tolna megyei Értényen, a Bocskay utcában, a tűzesetben egy ember életét vesztette. Hétfőn hajnalban egy tatai, második emeleti lakásban keletkezett tűz. Az egyik szobában ágyon felhalmozott papír égett, füstölt. Bár a tűzoltók gyorsan eloltották a tüzet, egy ember meghalt, a fürdőkádban találtak rá. Húsz embernek kellett elhagynia az épületet, ők később visszatérhettek otthonukba – ismertette a szóvivő.

Forrás: MTI