Romániában csökkent az aktív fertőzöttek, rekordot döntött a halálesetek száma

korlátozások, maszkot, maszkviselési, fogyasztóvédelmi, szlovén, Ausztriában, fogyasztóvédelem, koronavírus Csehországban, maszk, Romániában járvány, fertőzöttek Illusztráció: Pixabay

Romániában tovább csökkent kedden a nyilvántartott aktív koronavírus-fertőzöttek száma, de minden korábbinál több, 213 halálesetet jelentettek, a járvány áldozatainak száma így 12 660-ra emelkedett.

Az országban csaknem két hete csökkenőben van az újonnan diagnosztizált fertőzések átlaga és a november 27-i 120 ezerről keddig 95 218-ra csökkent az ismert aktív fertőzöttek száma. A fertőzések ütemének csökkenése azonban egyelőre nem sokat enyhített a túlzsúfolt Covid-kórházakra nehezedő nyomáson: alig több mint ötszázzal, 12 571-re csökkent a kórházakban kezelt fertőzöttek száma, az intenzív terápián ápolt súlyos eseteké pedig kedden is még 1276 volt, vagyis alig 13-mal maradt el a két napja regisztrált rekordtól.

hirdetés

Kedden 7439-cel nőtt, és így az 525 ezret közelíti a beazonosított fertőzöttek száma. Az új fertőzések előző kéthetes átlaga 6573-ra csökkent. Két héttel korábban még a napi 8400 új eset számított átlagosnak. A koronavírus-tesztek találati aránya november elseje óta tartósan 20 százalék felett van, de hétvégenként, amikor a szokásos 30-35 ezer tesztnél jóval kevesebbet értékelnek ki – olykor a tesztek 35-40 százaléka is pozitívnak bizonyult.

MTI