Kockafejűnek, hülye libának nevezte az anyákat az Orosházi Kórház főorvosa

Orosházi Kórház, újszülöttek mikulásruhában

Mikulásjelmezbe öltöztetett újszülöttekről készült fotót töltött fel Facebook oldalára az Orosházi Kórház december 6-án. A kép vegyes érzelmeket váltott ki a kommentelőkből. A nemtetszésüket kifejezők kifogásolható stílusú válaszreakciót váltottak ki a kórház szülészeti-nőgyógyászati osztályának főorvosából, Huhn Lajosból.

hirdetés

Huhn Lajos talán maga is rájöhetett, hogy vállalhatatlan „hangnemet” ütött meg kommentjeiben, hiszen mostanra ezek törlésre kerültek. A Békés Születésért Támogatókör azonban több képernyőmentést is posztolt a korábbi kommentszekcióról. Mindezt a 444 vette észre.

„Hihetetlen, mennyi besavanyodott, praeklimaxos, anhedóniás, BPSZ-ben szenvedő hülye liba él ebben az országban” – fogalmaz egyik kommentjében a főorvos.

Úgysem értik ezek a maximálisan jogkövető lelki toprongyok…” – írja egy másikban.

Jézuska? Inkább az ördög vinné el az összes ilyen kockafejű jogkövető paragrafuser savanyúmacát…” – így egy harmadik hozzászólásban.

Az ügy kivizsgálása érdekében a Békés Születésért Támogatókör panaszlevelet küld a betegjogi képviselőnek, a kórházigazgatóságnak és a Magyar Orvosi Kamara Etikai Bizottságának is.

hirdetés