Elismerésben részesült a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója

Fotó: Police.hu

Országos elismerésben részesült Szilágyi Ilona r. százados, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója.

hirdetés

A rendőrség 2008-ban indította el az „Iskola rendőre” programot azzal a céllal, hogy elősegítse az általános iskolások biztonságos közlekedését, a gyermekbalesetek, illetve a gyermekeket érintő bűncselekmények megelőzését.

hirdetés

A Békés megyében szolgálatot teljesítő iskolarendőrök közül 2020-ban Szilágyi Ilona r. századost, a Békéscsabai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadóját részesítette elismerésben dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes. A rendőrnő 1996 óta teljesít szolgálatot a rendőrségen és három éve lát el iskolarendőri feladatokat két békéscsabai intézményben.

Emellett a megyeszékhelyen szinte valamennyi általános iskolában tart foglalkozásokat, előadásokat, illetve a Békéscsabai Rendőrkapitánysághoz tartozó valamennyi településen igyekszik a pedagógusok, a szülők és a diákok segítségére lenni. Ismereteit, tanácsait szívesen megosztja velük, kérdéseikre, problémáikra is a legrövidebb időn belül igyekszik választ, megoldást találni.

Örömmel dolgozik a gyermekek társaságában, a gyermekekért. Fontosnak tartja, hogy az iskolásoknak hasznos információkat adjon, a közlekedési szabályok mellett tájékoztassa őket az internethasználat veszélyeiről, az alkalmi lopások megelőzésének lehetőségeiről, a kábítószerek használatának veszélyeiről és arról, hogy ha veszélybe kerülnek, kitől, hogyan tudnak a leggyorsabban segítséget kérni. Munkáját lelkiismeretesen, odaadóan végzi, az iskolarendőri és bűnmegelőzési feladatainak ellátása mellett koordinálja a Békéscsabai Rendőrkapitányság iskolaőreinek a munkáját is.

hirdetés