Harminckilenc új fertőzöttről tudnak Szarvason

Kínában, korlátozás, angliában, franciaországban, PCR, beutazás, angliai, fertőzöttek, Víruskutató, Angliába, negatív, óvodai, covid teszt, koronavírus, szlovénia Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Rosta Tibor

A szarvasi felnőtt háziorvosok tájékoztatása szerint az elmúlt egy hétben is folyamatosak voltak a mintavételek, melyek eredményeként pillanatnyilag 39 új, bizonyítottan Covid vírussal fertőzött személyről tudnakadta hírül a település polgármestere, Babák Mihály.

hirdetés

Néhány negatív eredmény is érkezett, több esetben viszont még nincs eredménye a mintavételnek. Négy főt kórházban ápolnak. Van olyan körzet is, ahol csökkent a megbetegedések száma, ettől függetlenül továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy tartsák be a biztonsági előírásokat!

hirdetés

Egyik háziorvosuk szeretné felhívni a figyelmet a pozitív gondolkodásra, ami egy ilyen, különösen nagy kihívásokkal teli helyzetben igen fontos.

A védőnői szolgálatnak nincs tudomása újabb fertőzött csecsemőről Szarvason. A szarvasi gyermekorvosok tájékoztatása szerint múlt szerda óta folyamatosan kértek tesztelést, ezekből 2 esetben lett pozitív az eredmény, 2 esetben negatív, a többi mintavételnek az eredménye még folyamatban van. A háziorvosok heti tájékoztatója nem tartalmazza azon eseteket, amikor a beteg értesíti és hívja ki a mentőszolgálatot.

Ez is érdekelheti:

hirdetés