Dr. László Elek lett az Orosházi Kórház névadója

A fotón dr. Duray Gergő főigazgató látható a kórház névadójának mellszobrával az intézmény aulájában / Fotó: Melega Krisztián

2020. december 10-től az Orosházi Kórház hivatalosan is felvette a település első tudós orvosának nevét.

Dr. László Elek 1869-ben lett a község orvosa és munkásságának évtizedei alatt rengeteget tett a településen és a környéken élők egészségéért, motorja volt annak, hogy Orosházán fejlődjön az egészségügy.

hirdetés

„Lelkem ideálja s vágyaim netovábbja volt Orosházán egy községi kórházat állítani, melyre éppoly szüksége van a községnek, mint az orvosnak.„ Dr. László Elek visszaemlékező szavaiból is látszik, hogy már ideje korán felismerte, milyen nagy jelentősége van egy település életében a gyógyító intézménynek. Ezért választottuk őt a kórház névadójának – fogalmaz dr. Duray Gergő főigazgató a szerkesztőségünknek megküldött közleményben.

Mostantól tehát “Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza” az intézmény hivatalos neve.

A város nagyhírű gyógyítójáról immár nem csak a kórház aulájában található mellszobor, hanem a kórház a nevében is méltó módon emlékezik. Az öröm ráadásul dupla, hiszen ezekben a napokban dőlt el, hogy dr. László Elek munkássága bekerült Orosháza települési értéktárába is.

„A kórház vezetőjeként bizonyosan állíthatom, mindent megteszünk azért, hogy méltók legyünk dr. László Elek munkásságához és szellemiségéhez” – tette hozzá a főigazgató.


Kövessen minket Facebookon!