Vádat emeltek egy orosházi nővel szemben, mulasztása folytán egy munkás súlyosan megsérült

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 39 éves büntetlen előéletű orosházi nővel szemben, akinek mulasztása folytán egy építőipari munkás súlyos sérüléseket szenvedett.

A terhelt egy építőipari kft. ügyvezetője, amely cég 2019 tavaszától több ütemben végezte egy mezőhegyesi szarvasmarha-telep felépítésével összefüggő kivitelezési munkálatokat. A munkák végzésekor az ügyvezető volt a cég felelős műszaki vezetője. 2019 nyarán és őszén a terhelt irányításával került sor az újonnan épült istállóban egy 170 cm mély és 90 cm széles, beton aljzattal ellátott trágyatároló és elvezető akna kialakítására.

hirdetés

Az akna kialakítását követően – annak kivitelezési munkálatai tényleges befejezése és az akna műszaki átadása közötti időben, miközben az épületben és azon kívül további építési munkák zajlottak – a terhelt az akna befedéséről, illetve beesés elleni egyéb védelméről nem gondoskodott.

Így fordulhatott elő az, hogy 2019. november 08-án az esti órákban a munkaterületen tartózkodó és más cég alkalmazásában ott munkát végző sértett miután bement a kivilágítatlan istállóba, beleesett a terhelt mulasztása folytán beesés elleni védelemmel el nem látott aknába és 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

Ez is érdekelheti: