15 fok közelébe melegedhet a levegő délen

enyhül, Hidegfront, enyhe, fagy, fagyok, leghűvösebb, melegszik, Hidegfront, mínuszok, tavaszias, felmelegedés, télies Fotó: Pixabay

Kora tavaszias, többfelé napos időben lesz részünk kedden, de a szél még fújni fog.

hirdetés

Kedden az élénk, erős délies áramlásnak köszönhetően enyhe, többfelé már-már kora tavaszias időben lesz részünk. Ugyanakkor a nap is kisüt hosszabb időre délen, délkeleten és keleten, valamint az Alföld középső tájain. Máshol is számíthatunk napos időszakokra. De ott azért gyakrabban zavarhatják felhők a napsütést. Viszont ezekből napközben jelentős csapadék nem várható, csupán néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. A délies szélnek köszönhetően a naposabb tájakon így kora tavaszias időben lesz részünk. 13-14 fok köré melegszik a levegő, de a felhőkkel időnként gyakrabban tarkított országrészekben is 8-12 fok közötti maximumokra van kilátás.

hirdetés

Szerdán és csütörtökön már ismét a felhőké lesz a főszerep, emellett többfelé az eső is elered. Csütörtökön pedig helyenként havas eső is előfordulhat. Szerdán még 6-12 fok közötti maximumkra van kilátás, de csütörtökön a megélénkülő, helyenként megerősödő északias szélnek köszönhetően pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, délután 3-10 fokra számíthatunk, délkeleten maradhat enyhébb az idő – írja az Időkép.

hirdetés