Eddig 598 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra

vakcinaszállítmányok, európai, Koronavírus, vakcina, Budapest, oltás Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Mónus Márton

Tovább nőtt, 598 ezerre a koronavírus elleni oltásra regisztrálók száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalán kedden.

hirdetés

Dömötör Csaba tájékoztatása szerint a vakcinainfo.gov.hu hivatalos internetes oldalon már 462 ezren jelezték igényüket, 136 ezer állampolgár pedig postai úton küldte vissza a regisztrációs lapot. Hangsúlyozta: az oltás önkéntes, ezért is fontos, hogy a hatóságok tudják, kik szeretnének élni a lehetőséggel, így fel tudják venni velük a kapcsolatot. Akik regisztrálnak, igény esetén rendszeres tájékoztatást kapnak az oltási program fejleményeiről – emelte ki.

hirdetés

Dömötör Csaba azt írta: oltási terv alapján végzik majd a tömeges oltást, és az egészségügyi dolgozók oltása a napokban meg is kezdődött. Az államtitkár arra biztatott mindenkit, hogy regisztráljon az oltásra, mert a vakcina hatékony eszköz a vírus elleni küzdelemben.

MTI

hirdetés