Keleten esős, nyugaton szeles lesz a szilveszter

változékony, nyugodt őszi, veszélyjelzéseket, borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

Az év utolsó napja keletre esős, a Dunántúlra szeles időt hoz, télies fordulat az új év első napjaiban sem látszik.

hirdetés

A keddi naposabb időt követően az év utolsó két napja ismét borongós, felhős időt hoz az ország nagy részére, és csapadék is többfelé várható. Szerda hajnalra dél felől beborul az ég, mind több helyen ered el az eső. Reggel, délelőtt még több, délután már kevesebb helyen eshet, napközben dél felől rövid időszakokra a felhőzet is felszakadozhat. Még kitart az enyhe idő, 5 és 12 fok között alakulnak a maximumok.

Szilveszter napján dél, délnyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, főként az ország keleti, délkeleti felén várható eső. A Dunántúlon is felhős lesz az ég, de jóval kevesebb helyen eshet. Itt azonban feltámad az északi-északnyugati szél. Kicsit visszaesik a csúcshőmérséklet, 3-8 fok várható. Az új év többfelé fagyosan indulhat, ám napközben több órára kisüthet a nap, 3 és 9 fok közé melegedhet a levegő – írja az Időkép.

hirdetés