Oltópont lett az orosházi kórház

orosházi A képen: dr. Felek Csanád szülész-nőgyógyász főorvos kapja meg a Pfizer/BioNTech mRNS vakcina első adagját. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

2021. január 6-tól az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet is kijelölt oltópont lett.

hirdetés

A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni. Ez igaz az új koronavírus (SARS-CoV-2) okozta fertőzésekre is. A védőoltás beadása oltási terv alapján történik a kijelölt oltópontokon. A védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak teljeskörű védelme csak a vakcina második adagját követő 7 napon belül alakul ki.

hirdetés

A központi rendelkezések szerint a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet is kijelölt oltópont lett, így 2021. január 6-án Orosházán is megkezdték az oltást a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina első adagjával. Első körben kizárólag az önként jelentkező egészségügyi dolgozók kapják meg az oltást a kórházban erre kialakított helyiségben – tájékoztatott közösségi oldalán az intézmény.

hirdetés