Házilag gyártott rendszámtáblával felszerelt autóval közlekedett egy férfi Mezőkovácsházán

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Házilag gyártott rendszámtáblával felszerelt autóval közlekedett egy férfi Mezőkovácsházán. A rendőrök igazoltatták, és kiderült, hogy a kocsit három nappal korábban vásárolta. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

hirdetés

Egyedi azonosító jellel visszaélés bűncselekmény elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy 21 és egy 26 éves férfit. Az idősebbik házilag gyártott rendszámtáblával felszerelt autóval közlekedett 2020. június 24-én 10 óra 45 perc körül Mezőkovácsházán, az Árpád utcában. Kihallgatásán a férfi a nyomozóknak elmondta, hogy három nappal korábban vásárolta a személygépkocsit. Látta, hogy a hatósági jelzés nem eredeti rajta, de nem gondolta, hogy bűncselekményt követ el, ha közlekedik vele. Ezután a rendőrök a 21 éves eladót is elszámoltatták.

hirdetés

A sándorfalvi férfi elismerte, hogy sarokcsiszolóval egy lemezből kivágott egy rendszámtábla nagyságú darabot és zománcfestékkel felfestette rá a karaktereket. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. január 13-án továbbította az ügyészségre. (Police.hu)

Ez is érdekelheti:

hirdetés