Újabb négy határsértő rejtőzködött egy tehergépkocsi rakterében

körözött, Embercsempészés, Két tyúkot, Orosházán, gyulai, tehervonaton, lőkösházi, vasútállomáson, békés, Battonyán, határsértő, tehergépkocsi, kétegyháza, Lőkösházán, Lőkösháza, battonya, sarkadon, gyula, román, Sarkad, szír, Határsértőt, kék hír, rendőrség Illusztráció! Fotó: Police.hu

Négy határsértő rejtőzködött egy, a gyulai határátkelőhelyen belépésre jelentkező tehergépkocsi rakterében. A rendőrök a jármű átvizsgálásakor megtalálták őket, és a román hatóság eljárást indított ellenük.

hirdetés

A Békés megyei határszakaszon 2021. január 13-án 17 óra 30 perc és 2021. január 14-én 5 óra 30 perc között négy határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Mindannyian egy 2021. január 13-án 22 óra 44 perckor a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező, román honosságú tehergépkocsiban rejtőzködtek.

A magyar és a román rendőrök együtt átvizsgálták a járművet és a rakterében megtalálták a magukat afgán állampolgárnak valló férfiakat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük – számolt be a Police.hu.

hirdetés