Orbán: 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak

járvány, koronavírus, orbán Fotó: koronavirus.gov.hu

Legkésőbb 2022. január 1-jétől teljes jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban.

hirdetés

A kormányfő közölte: ez körülbelül 130-150 milliárd forintba kerül, de fontosnak tartja, hogy a nyugdíjasok után – akiknél megkezdték a 13. havi nyugdíj visszaépítését – a fiatalok is kapjanak egy komoly lehetőséget. Hozzátette, az átlagfizetésekig érdemes megadni a teljes adókedvezményt a fiataloknak.

Orbán arról is beszélt, a magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van.

“Nem azért nem haladunk gyorsabban, mert a magyar egészségügy ne tudna gyorsabban és tömegesebben oltani, hanem azért, mert nincs elég vakcinánk” – fogalmazott a kormányfő. Közölve, hogy eddig 105 728 embert oltottak be. Rámutatott, hogy az Európai Unióból kilépett Nagy-Britannia eddig a lakossága mintegy 4 százalékát oltotta be. Míg az EU-ban ez 1 százalék alatt van, mert az unióban nincs elég oltóanyag.

Ám most, baj idején a Brüsszelre mutogatás helyett inkább vakcinát kell szerezni – mondta Orbán Viktor. Jelezve, hogy kínai vakcinát tömegesen is tud szerezni Magyarország. Ehhez már csak az kell, hogy a magyar egészségügyi hatóság is engedélyezze azt.

Forrás: MTI

hirdetés