Országszerte több lakásba törtek be, elfogták őket

országszerte több lakásba betörtek

A Békés megyei rendőrök Budapesten elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint országszerte több lakásba törtek be. Zárfésűt használtak és a kinyitott lakásokból főként pénzt, ékszereket, órákat, parfümöket loptak el. A nyomozók a lopott dolgok egy részét megtalálták náluk és lefoglalták.

Hat megyében követett el lopásokat a gyanú szerint a budapesti férfi, akit 2021. január 15-én délelőtt egy összehangolt akció keretében fogtak el a fővárosban a Békés megyei rendőrök. Az 50 éves L. Zsolt a nyomozás adatai szerint 2020 augusztusa és 2020 decembere között országszerte nyolc helyre tört be. Négy helyre a sátoraljaújhelyi M. Tiborral, aki az elfogásakor is vele volt. A Békés megyei Gyulán 2020. október 8-án délelőtt a gyanú szerint L. Zsolt nyitotta ki zárfésűvel egy lakás bejárati ajtaját és ékszereket vitt el onnan.

hirdetés

A Gyulai Rendőrkapitányság, illetve a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói miközben a gyulai betörés felderítésén dolgoztak, megállapították, hogy hasonló módszerrel elkövetett bűncselekmények történtek Debrecenben, Esztergomban, Győrben, Székesfehérváron, Tatán, Várpalotán is. A lakásokból pénz, ékszerek, órák, parfümök tűntek el, volt, ahonnan egy fényképezőgépet is elloptak. Összességében a kár meghaladja a 10 millió forintot. Ennek egy része megtérül, mert a nyomozók a gyanúsítottaknál tartott házkutatásokon az ellopott dolgok egy részét megtalálták. Emellett a betörésekhez használt eszközöket is foglaltak le.

A Békés megyei nyomozók és a Közterületi Támogató Alosztály rendőrei L. Zsoltot és társát, a 36 éves sátoraljaújhelyi M. Tibort előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták és őrizetbe vették őket. A rendőrök vizsgálják, hogy a Békés, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron, Fejér és Veszprém megyében történt betörések mellett máshol, hasonló módszerrel követhettek-e el bűncselekményeket.

Police.hu