Elosztották az új kertes házakat Békésen

békésen Fotó: Kálmán Tibor hivatalos közösségi oldala

Lezárult Békésen a leszakadó városrészek fejlesztését célzó pályázat keretében megépült kertes házak elosztása. Az érintettek hamarosan birtokba vehetik új otthonaikat – tájékoztatott Kálmán Tibor, Békés polgármestere.

hirdetés

Noha még mindig jelentős az érdeklődés a projekt keretében megépült bérlakásként funkcionáló kertes házak iránt, a beruházás ezen része mára már lezártnak tekinthető. Az érintett családok egy komplex felzárkóztatási program résztvevőiként 2017-ben elindított igen összetett feltételrendszer alapján kerültek kiválasztásra. Ez többek között képzést, mentor kijelölését foglalta magában azon jelentkezők részére, akik kimondottan a szegregátumnak minősülő városrészben éltek és vállalták, hogy onnan el is költöznek.

hirdetés

A szakemberek és segítők az elkövetkező időszakban is nyomon követik, segítik ezen családok életét, melyet fejlesztési terv szerint, közösen építettek fel. Tehát maga a pályázat megvalósítása még tovább folyik, ám a lakások immár kiadásra kerültek. Bízom benne, hogy a program hathatós segítséget jelent majd a családok jövőképének valóra váltásában. Ugyanakkor azon dolgozunk, hogy a jövőben is be tudjunk vonni ehhez hasonló pályázatokat városunk leszakadó városrészeinek felzárkóztatásába – írja a közösségi oldalán a városvezető.

hirdetés