Kendert termesztett egy férfi Dobozon

Fotó: Police.hu

Dobozon, egy ház udvarán termesztette, padlásán pedig szárította a kábítószer gyanúját keltő növényeket egy férfi. A házkutatáskor a rendőrök közel 40 kilogramm szárított kendert és 80 élő kendernövényt foglaltak le tőle. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Kendert termesztett egy férfi Békés megyében, Dobozon. A rendőrök 2020. szeptember 2-án házkutatást tartottak nála és közel 40 kilogramm szárított, illetve 80 élő növényt foglaltak le. A növényeket a dobozi férfi az udvaron nevelte, a tövekről leszedett leveleket és virágokat pedig a ház padlásán, papírszatyrokban szárította. Ezek hatóanyag-tartalmát a rendőrség igazságügyi szakértővel vizsgáltatta meg, a vizsgálat eredménye szerint a szárított és az élő növények is kábítószert tartalmaztak.

Fotó: Police.hu

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 46 éves férfit, aki letartóztatásban van, kábítószer birtoklása bűntett elkövetésével gyanúsítja. A nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az eljárás iratait 2021. január 26-án átadta az ügyészségnek – számolt be a Police.hu.