40 határsértőt fogtak el Békés megyében

Fotó: Police.hu

A gyulai közúti határátkelőhelyen tizenöt, Kötegyán külterületén tizenkilenc, Gyulán pedig hat határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

hirdetés

Békés megyében 2021. január 28-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között negyven határsértőt tartóztattak fel a rendőrök. Közülük tizenöten a gyulai közúti határátkelőhelyen belépésre jelentkező tehergépkocsik rakterében, szerszámosládájában rejtőzködtek. Mindannyian afgán állampolgárnak mondták magukat, de a személyazonosságukat nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Miután a magyar és a román rendőrök a járművek átvizsgálása során megtalálták őket, nem folytathatták útjukat. A román hatóság eljárást indított ellenük.

hirdetés
Fotó: Police.hu

Emellett Kötegyán külterületén 11 óra 30 perc körül tizenkilenc, Gyulán pedig 15 óra 15 perckor hat határsértőt fogtak el a rendőrök. Az előbbi csoport tagjai szír, a Gyulán elfogott külföldiek haiti állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök mindkét csoport tagjait előállították és idegenrendészeti eljárást indítottak ellenük. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés