46 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Békés megyében

Grafika: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu adatai alapján Békés megyében 46 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma szombat reggelre. Így mostanra 12274 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést a megyében.

hirdetés

1370 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 366 279 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 89 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 463 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 259 555 fő, az aktív fertőzöttek száma 94 261 főre csökkent. 3582 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 264-en vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

Eddig 198 283 fő kapott oltást, közülük 49 606 fő már a második oltását is megkapta. Az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása lezárult, csütörtöktől már az idősotthonokra, bentlakásos szociális intézményekre összpontosulnak az oltások, majd a védőoltásra regisztrált legidősebbek következnek jövő héten, őket a háziorvos fogja keresni. Pénteken újabb vakcina beszerzésére szerződött Magyarország miután a brüsszeli vakcinabeszerzés túl lassú. 2,5 millió ember oltásához elég kínai Sinopharm oltóanyag fog érkezni a következő 4 hónapban. Oroszországból 1 millió ember oltására elég vakcinát várunk 3 hónap alatt. A nyugati vakcinákból eddig 19,7 millió adagot kötöttünk le, de ezekből eddig csak 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett meg eddig.

A magyar járványügyi adatok kedvezőek, a következetes védekezésnek köszönhetően sikerült megfékezni a járványt, de több európai országban tovább nő a fertőzöttek száma, miközben kevés a vakcina. Ezért a kormány március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.

koronavirus.gov.hu

hirdetés