Megkezdődött az idősek oltása az orosházi kórházban

Az oltópont bejárata a Könd utcán. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza

A háziorvosok által kijelölt, magas kockázati csoportba tartozó 80 év feletti személyek a szakrendelő Könd utcai bejárata mellett kialakított oltópontra érkeznek a következő napokban.

hirdetés

Az országos oltási terv alapján január 29-én lezárult az egészségügyi dolgozók kampányszerű oltása. Az orosházi Dr. László Elek Kórház dolgozóinak közel fele vette fel a COVID elleni védőoltást, többségük már a második adagon is túl van. Az oltócsapatok az elmúlt hétvégéken az orosházi és a környező településeken található szociális intézmények idős lakóinak és dolgozóinak adták be a vakcinát. Új feladatként február 4-én pedig megkezdték a lakosság oltását.

„Az oltási program következő fázisában azok a magas kockázati csoportba tartozó, zömében 80 év feletti személyek kapják meg a koronavírus elleni oltást, akiket a háziorvosuk erre kijelölt. Őket a betegszállítók, a helyi önkormányzat vagy a családtagok hozzák a kórházi oltópontra, orvosaink pedig elvégzik a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina beadását. A Dr. László Elek Kórházban több mint 160 fő kapja meg az oltás első adagját ily módon” – ismertette dr. Duray Gergő.

A kórház vezetője hozzátette, a szakrendelő Könd utcai bejárata mellett korábban kialakított, a mentőszolgálat által működtetett PCR mintavételi pont megszűnt, így ennek helyén történik az idősek oltása február 4-e és 6-a között. „Az oltás beadása az épületben lesz, megérkezéskor itt kell jelentkezni, a további tennivalókat kollégáink mondják el. Az orosházi önkormányzat segítségével felállított sátorban várakozhatnak az oltásra érkezők. Kérjük, hogy eközben tartsanak 1,5 méter távolságot és viseljék az orrot és szájat eltakaró maszkot” – fogalmazott dr. Duray Gergő.

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés