Újraindult az egynapos sebészet Orosházán

egynapos Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

A járványügyi helyzet kedvező alakulásával lehetővé vált az egynapos sebészeti ellátások újraindítása, így az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben 2021. február 9-től ismét igénybe vehetők ezen egészségügyi szolgáltatások.

hirdetés

Az emberi erőforrások minisztere által kiadott utasítás alapján szervezzük újra kórházunkban az egynapos sebészeti beavatkozásokat – a fül-orr-gégészet kivételével. A betegnek első körben a befekvés előtt 3 napnál nem régebbi negatív PCR tesztet kell produkálnia. A tesztet a műtétet előjegyző orvos igényli.

hirdetés

A PCR vizsgálat napján reggel 7 órakor a kórház udvarán, a Sürgősségi Betegellátó Osztály előtt felállított kék pre-triage konténernél kell jelentkezni. A PCR mintavétel a külön erre kialakított helyiségben történik.

Az egynapos sebészeti beavatkozás előtt szükséges még egy negatív eredményű antigén gyorsteszt is. Az antigén mintavételre (a negatív PCR eredménnyel) a befekvés napján reggel 6:00-6:30 óra között kell jelentkezni a beavatkozást végző kórházi osztályon – tájékoztatott közösségi oldalán az intézmény.

hirdetés