Félrevezette a hatóságot egy medgyesegyházi fiatalember

veszélyes, Közokirat, Autót, Gyulán, bántalmazták, kaszaperi, Jogosítvány, őzet, Békés, Garázdaság, ittas vezető, pénztárcáját, Határsértőket, közlekedési, Nagykamaráson, rendőrök, Játékkonzolokat, vésztőn, gyermekpornográfia, előállítás, Szarvason, nagykátai, hétvégi, kábelt, Jármű, engedély, Bódult, balesetnél, Garázdaság, Körösladányban, Letartóztatásban, Berúgta, fellökött, Lopás, Kétegyháza, késelt, Betörte, Testi sértés, Dobozon, kerékpáros, ittas, román, család, szombat, Ittasan, Szarvas, Békéscsaba, Mezőberényben, Füzesgyarmat, bántalmazott, mezőkovácsházi, lopott, Elek, rendszám, Gyomaendrőd, Közokirat, ütközött, Mezőhegyesen, távoltartó, kábítószert, mezőgyáni, interneten, jövedéki, fizetés, Mezőberényben, Építőanyagot, zebra, Csanádapácán, Körösladányban, német, Tehervonaton, Okányban, bántalmazott, sértett, Pusztaföldváron, Kaszaperen, kondoroson, kerékpárt, emberölés, határsértő, bűnbanda, vonaton, Nagybánhegyes, lakatlan, végegyházi, parkoló, segédmotor, rendszámot, lengyel, Csárdaszálláson, mentősnek, pénzt, szeghalmi, mezőkovácsházán, Sínek, Battonyán, kevermesen, kevermes, testi sértés, közokirat, Pusztaföldvár, rablás, pénztárcát, sorompó, Végegyházán, pszichoaktív, baleset, férfi, Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Megverték, kirabolták, ezt állította édesanyjának és a rendőröknek egy fiatal férfi Medgyesegyházán. Miután kiderült, hogy a történet, amit előadott nem igaz, a rendőrség hatóság félrevezetése miatt eljárást indított ellene.

hirdetés

Megverték, elvették a pénzét és a mobiltelefonját. Ezt mondta egy 20 éves medgyesegyházi fiatalember 2021. február 1-jén az édesanyjának, miután hazaért és a nő megkérdezte, miért van elszakadva a kabátja. Az anya rögtön hívta a rendőrséget, majd a fia a rendőröknek is részletesen előadta a kitalált történetet. Azt állította, hogy busszal Battonyára tartott a barátnőjéhez, de Nagykamaráson egy megállóban leálltak, és a buszvezető közölte, hogy nem megy tovább a járat, mindenkit leszállított a buszról. Egyedül maradt a megállóban, és mellé hajtott egy személygépkocsi. Három férfi szállt ki belőle, ketten lefogták, a harmadik pedig elvette a pénzét, a telefonját és megrúgta.

hirdetés

A rendőrök ellenőrizték az elhangzottakat, de semmi nem támasztotta alá, hogy amit a fiatalember elmondott, megtörtént volna. Több kérdést is feltettek neki, mire végül beismerte, hogy nem mondott igazat. Valójában a volt barátnőjénél járt Kétegyházán, a nő vette el tőle a pénzét és a telefonját. Dulakodtak egymással, és eközben szakadt el a kabátja. Édesanyja a volt barátnőjét nem kedvelte, ezért nem akarta neki elmondani, hogy vele találkozott.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a 20 éves férfi ellen hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Az ügy vizsgálata befejeződött, a rendőrség 2021. február 16-án továbbította az eljárás iratait az ügyészségre. A Kétegyházán történteket a Gyulai Rendőrkapitányság vizsgálja.

Police.hu

hirdetés