Pörneki Attila: Sikerrel zárták a félévet a Kossuth tagiskolában

Kossuth, pörneki Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban ugyancsak november óta digitális formában folyik az oktatás. Azonban az első félév eredményei azt igazolják, hogy jó munkát végeztek mind a pedagógusok, mind a diákok.

hirdetés

Pörneki Attila, a tagiskola igazgatója megosztotta, hogy az átállás előtt már kaptak módszertani felkészítést a munkatársak és a tanulók is. Ezáltal felkészültebben vágtak neki az online munkának. Kialakították idővel azt a rendszert, amelyen keresztül a számonkérések megvalósultak, így a félévi osztályzatokkal sem volt probléma.

hirdetés

A gyakorlati oktatás abból a szempontból nem szenvedett kárt, hogy a gyakorlatokat a járványügyi előírások betartásával meg lehet tartani. Zajlanak az ágazati alapvizsgák, egyelőre jól vették az akadályokat a diákok.

A pályaorientáció is digitális formában valósult meg. Szeptember óta tudatosan tervezgették már az intézményben, hogy milyen formában érik el a nyolcadikosokat. Elkészítették az iskola bemutatkozó filmjét, amelyet meg is osztottak a közösségi oldalon, valamint el is küldték az Orosháza vonzáskörzetében lévő általános iskoláknak. Online konferenciákon is részt vettek. Ezeket a virtuális eseményeket az iskolák szervezték a szülőknek, hogy megkönnyítsék az iskolaválasztást.

Folyamatosak a kisebb-nagyobb fejlesztések az intézményben. A B épület teljes villamoshálózatának felújítása már a végéhez közeledik. Ezután következik a takarítás, festés, vagyis az épület ismételten készen áll majd a diákok érkezésére. A kollégiumban folyamatos az ágyak cseréje, illetve a festés ott is zajlik.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés