Koronavírusos egy bölcsődei dolgozó Csorváson, rendkívüli szünetet rendeltek el az intézményben

rendkívüli, Ukrán válság, háború

Baráth Lajos, a település polgármestere Facebookon azt közölte, Csorvás Város Óvodája és Bölcsődéje Intézmény bölcsődei feladatellátási helyén az egyik dolgozó sajnálatos módon koronavírussal fertőződött meg.

A Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Osztályával történt egyeztetést követően, 2021. 02. 25.- 2021. 03. 03. napjáig terjedő időszakra rendkívüli szünetet rendeltek el a bölcsődei ellátásra vonatkozóan.

hirdetés

A két bölcsődei csoportban összesen 8 gyermek került karanténba a mai naptól kezdődően a kontaktkutatás következtében. A karantén, tehát a lakhelyelhagyási tilalom csak az érintett gyermekekre vonatkozik, a szülőkre és az esetleges testvérekre nem – írja a polgármester.

Hozzáteszi: lehetőség szerint a szülök felváltva oldják meg a karanténba került gyermekek felügyeletét, az idősebb korosztályba tartozó nagyszülőkkel lehetőség szerint ne találkozzanak az ő egészségük védelmének érdekében. A tünetmentes, egészséges gyermekeket 2021. március 4-én, csütörtökön várják vissza az intézménybe a dolgozók. Baráth Lajos kéri a lakosságot, hogy a higiéniás szabályokat, valamint a mindenkor hatályban lévő járványügyi óvintézkedéseket továbbra is szigorúan tartsák be a vírus terjedésének megakadályozása érdekében.

 

Ez is érdekelheti:

https://koroshircentrum.hu/2021/02/25/harom-szemelygepkocsi-utkozott-bekescsaba-es-csabaszabadi-kozott/