Ismét közel 6500 új fertőzöttet azonosítottak 24 óra alatt

mentők, intenzív, oltás, gócpontok, fertőzöttek, idősotthonban Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta. 6494 az új fertőzöttek száma, elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg.

A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 6494 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 146 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 338 946 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 120 115 főre emelkedett. 8270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 833 -an vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi oltópontok folyamatosan oltják a regisztrált időseket. A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra.

A kórházi oltópontokon a következő napokban a Pfizer és a Szputnyik vakcinákat használják. A háziorvosok pedig jelenleg is oltanak a kínai Sinopharm-vakcinával, és mától átvehetik a kormányhivataloktól az AstraZeneca-oltóanyagot is. A múlt hétvégén elhalasztatott 60 év alatti krónikus betegek AstraZeneca-oltása e hét második felében lesz megtartva, az érintettek hamarosan megkapják az értesítést – számolt be a koronavirus.gov.hu.


Kövessen minket Facebookon!