Tótkomlósi kábítószer-kereskedőt tartóztatott le a bíróság

Fotó: Police.hu

Az Orosházi Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt kezdeményezte egy 46 éves büntetlen előéletű tótkomlósi férfi letartóztatását, aki hosszabb idő óta rendszeresen értékesített Tótkomlóson és Csanádapácán kábítószernek minősülő extasy-t, speed-et és marihuánát.

hirdetés

A férfi 2021. március 03-án a délelőtti órákban Tótkomlóson, egy közúti ellenőrzés során bukott le, mert bódult állapotban vezette autóját. Az intézkedés során a rendőrök a táskájában kábítószergyanús fehér port találtak és a drogtesztje is pozitív lett. Tótkomlósi lakóhelyén foganatosított kutatás során kábítószergyanús zöld növényi törmeléket, fehér színű port, tablettákat, a kábítószerek beltartalmának növelésére szolgáló, összesen közel 30 dkg tömegű koffeint, valamint nagyobb összegű készpénzt találtak és foglaltak le. A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 18. életévüket be nem töltött, fiatalkorú fogyasztókat is „kiszolgált”.

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a férfi életvitelére és a büntetés várható mértékére figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Attól is alappal lehetett tartani, hogy szabadlábra kerülése esetén a már kihallgatott tanúkat, illetőleg a még be nem azonosított vásárlóit jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené, és ezáltal a bizonyítás eredményét veszélyeztetné. A férfi megélhetését legalább részben a kábítószer-kereskedelemből származó jövedelem biztosította, erre figyelemmel, valamint az elkövetés rendszeressége, sorozatjellege miatt fennállt a bűnismétlés veszélye is, azaz tartani lehetett attól, hogy szabadlábra kerülése esetén hasonló bűncselekményeket követne el.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte.

hirdetés