Egy kétgyermekes család segítségére siettek a rendőrök az M44-esen

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Egy kétgyermekes családnak segítettek a Békés megyei rendőrök az M44-es gyorsforgalmi úton. Lerobbant az autójuk és elszaladtak a több százezer forintot érő kiskutyáik. A család épségben hazaért, a kutyakölykök is meglettek és közlekedési baleset sem történt.

Lerobban egy család autója 2021. március 6-án délelőtt Békés megyében, az M44-es gyorsforgalmi úton. Félrehúzódva a külső sávban álltak, amikor az arra járőröző rendőrök megálltak mögöttük és megkérdezték tőlük, hogy segíthetnek-e valamiben. A kocsit vezető férfi elmondta, hogy feleségével és két gyermekükkel Budapestre tartottak, négy American Bully kiskutyájukat vinnék új gazdáikhoz, de a kocsijuk lerobbant. Miután megálltak, a férfi kinyitotta a kombi autó csomagterét azért, hogy az autó szellőzzön, amíg ő autómentőt hív. Néhány perc után azonban észrevette, hogy a kölyökkutyák hordozható kennelének az ajtaja kinyílt és a kiskutyák kiugrottak az autóból, elkóboroltak.

hirdetés

A chip mellett bennük lévő GPS jeladó segítségével látta, hogy az ellenkező pályatest mellett lehetnek. A rendőrök a család és az arra közlekedők biztonsága érdekében korlátozták a forgalmat, majd a legközelebbi lehajtónál visszafordultak, és a kutyák keresésére indultak. Meg is találták mind a négy ebet a gyorsforgalmi út Békéscsaba felé vezető oldala mellett az árokban. A megriadt kis állatokat betették a szolgálati kocsiba és visszavitték őket a másik oldalra. Közben a családért és az autóért is megérkezett a segítség. A férfi nagyon hálás volt a rendőröknek azért, mert megálltak és nem hagyták őket magukra. Figyeltek rájuk, a gyermekeikre és megkeresték az értékes kutyáikat.

Police.hu