Koronavírus: 149 új fertőzöttet azonosítottak Békés megyében

Grafika: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu adatai alapján Békés megyében 149 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma szombat reggelre. Így mostanra 14567 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést a megyében.

A kormányzati portál szombaton azt írja, 9444 az új fertőzöttek száma az országban, ezzel a járvány kezdete óta összesen 507 627 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 163 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 790 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 349 530 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 141 307 főre emelkedett. 8897 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 989-en vannak lélegeztetőgépen.

hirdetés

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok AstraZeneca-vakcinát kaptak ezen a héten, és az Operatív Törzs azt kérte tőlük, hogy a még be nem oltott regisztrált idősek oltását folytassák. A kórházi oltópontokon Szputnyik és Pfizer oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik.

A kórházi oltópontokon vasárnapig a 60 év alatti krónikus betegeket is oltják AstraZenecával, az érintettek erre SMS-ben kaptak behívót. Kérjük, hogy a hosszú hétvégén is tartsák szem előtt, hogy a járvány rendkívül intenzíven terjed, kerüljék azokat a helyeket, ahol nagyobb esélye lehet a fertőzésnek!

koronavirus.gov.hu