A Nyíregyháza kilencedszer győzött

Nyíregyháza Fotó: BRSE

A Nyíregyháza nyerte a női röplabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben 3-0-ra legyőzte a Békéscsabát a Ludovika Arénában.

hirdetés

A Nyíregyháza története kilencedik Magyar Kupa-címét gyűjtötte be, összességében 14. alkalommal, sorozatban pedig negyedszer játszott döntőt. A Békéscsabának ez volt az ötödik fináléja, melyből harmadikat veszítette el.

hirdetés

A fináléban az a két együttes csapott össze, amely a bajnoki alapszakaszban az első és második helyen végzett: mindkét csapatnak egyetlen veresége volt, éppen a mostani riválisuktól kaptak ki, hazai környezetben. A szombati elődöntőkben a Németh Szabolcs edzette nyírségiek az UTE felett diadalmaskodtak 3-2-re. A Tóth Gábor irányította BRSE pedig a Kaposvárt győzte le 3-0-ra. A két csapat kétszer találkozott kupadöntőben, 2018-ban és 2019-ben is a nyírségiek ünnepelhettek. Az idei finálé remek békéscsabai nyitásokkal indult, a szabolcsiak azonban jó blokkjaikkal hamar egalizáltak. A hajráig nagy volt a csata, de a végjátékban a BRSE első számú pontfelelősét, a szerb Marta Drpát jól semlegesítették a nyíregyháziak, akik a szlovák Nikola Radosova, a puerto ricó-i Neira Ortiz és a bolgár Ralica Vasziljeva pontjaival előnybe kerültek.

A második szettben jobban kezdett Németh Szabolcs együttese, de Tóth időkérése után rátalált ellenfele játékának ellenszerére a Békéscsaba, amely sokáig vezetett is. A hajrára azonban ismét fordult a kocka, a nyírségiek Radosova és Lacombe Zsófia remek megoldásaival megduplázták előnyüket.

A harmadik játszma is hasonló forgatókönyv szerint alakult. A Fatum játékosai remekül hatástalanították a viharsarkiak legjobbjait, emellett támadásban is jól teljesítettek. A hajrában Németh azt is megengedhette magának, hogy pályára küldte azokat a játékosait, akik a hétvégén nem, vagy alig kaptak lehetőséget: a Nyíregyháza így is könnyedén, 80 perc alatt legyőzte ellenfelét.

A mérkőzés legeredményesebb játékosa Radosova volt 17 ponttal. “Óriási csatát vártam, jól felkészített játékosok csaptak össze. De a lányok minden taktikai utasítást betartottak, kottából olvastuk a Békéscsaba játékát” – mondta a lefújás után a korábbi 62-szeres válogatott Németh Szabolcs, aki edzői pályafutása első komoly sikerét érte el. Hozzátette, röplabdázói a mérkőzés elejétől az utolsó pontig maximálisan koncentráltak, igazi nagybetűs csapatmunkának köszönhető a sikerük. “Ma egyénileg és közösen is fantasztikusan teljesítettek. Nagy dolog, hogy sikerült megnyernünk a Magyar Kupát. De helyén kell kezelnünk a sikert, mert jövő vasárnap már a bajnoki elődöntő kezdődik” – fogalmazott a tréner.

Forrás: MTI

hirdetés