Pfizer és Sputnik V oltás lesz március 16-21 között Orosházán

Romániában, harmadik oltás Kiemelt képünk illusztráció! Fotó: MTI/Balázs Attila

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain a Pfizer vakcina mellett az orosz Sputnik V oltóanyagot kapják az érintettek. Írjuk, melyiket mikor és hol vehetik fel.

Március 16-21-e (kedd-vasárnap) között a háziorvosok által kiválasztott, korábban már regisztrált személyek kapják meg a Pfizer/BioNTech által gyártott COVID 19 mRNS vakcina első illetve második adagját. A szakrendelő Könd utcai bejárata mellett, a Védőnői Szolgálat bejáratánál kialakított két oltópontra várjuk a korábban értesítést kapó személyeket.

Március 18-20-a (csütörtök-szombat) között az orosz Sputnik V oltóanyagot kapják meg a kiértesített személyek. Az erre kijelölt két oltópont a kórház udvarán, a korábbi gyermek ambulancián lett kialakítva. Akinek erre a napra van időpontja, a Kórház utcai főkapuhoz, a portához menjen, elkerülve a szűrőpontot. Az áteresztő pont után a fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán található épületben vannak az oltópontok, itt történik a regisztráció is. Várakozni az épület mögött felállított fűtött katonai sátorban lehet. A tájékozódást útbaigazító táblákkal segítjük.

hirdetés

Kérik az oltásra érkezőket az alábbiak betartására:

– Kizárólag az értesítőben megadott időpontra érkezzenek, hamarabb senkit nem tudnak beengedni.
– A gépjárművel korábban érkezőket kérik, az autóban várakozzanak.
– Aki gyalog vagy tömegközlekedéssel érkezik, annak az oltóhelyek előtt felállított fűtött, székekkel rendelkező sátorban is lehetősége van várakozni.
– A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
– Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Kérik, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány
– A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
– Javasolják, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket
– Kérik, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat
– A munkatársak és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal.
– Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérik, tartsák egymástól a megfelelő távolságot.

A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges! – tájékoztatott Melega Krisztián, kommunikációs vezető.


Kövessen minket Facebookon!