Marad a hideg idő a hét végéig

borúsabb, ősz, hideg, szeles, csapadékos, szenteste, szürke, mediterrán, hidegfront, eső, időjárás, ősz, tél, ködös Fotó: Pixabay

A hét hátralévő részében továbbra is hideg légtömegek érkeznek, éjszakánként a derült, szélcsendes tájakon -6, -8 fok is lehet.

Nem köszönt be az igazi tavasz a hét hátralévő részében, csütörtöktől vasárnapig továbbra is az átlagosnál hidegebb levegő érkezik észak felől. Emiatt a legtöbb helyen 10 fok alatt maradnak a maximumok, néhol az 5 fokot is alig éri el a csúcshőmérséklet. Éjszakánként pedig sokfelé fog fagyni, a derült, szélcsendes, mélyebben fekvő tájakon hajnalonként -6, -8 fok is lehet.

hirdetés

Csütörtökön még keleten lesz borongósabb az ég, a Dunántúlon változóan felhős-napos időre készülhetünk. Elszórtan alakulhatnak ki záporok, hózáporok. Keleten, északkeleten és a Dunántúlon erős marad az északias szél.

hirdetés

Pénteken napos-gomolyfelhős időre készülhetünk szórványos záporokkal, hózáporokkal. Átmenetileg veszít erejéből a szél. Hétvégén ismét feltámad a szél, ezúttal északkeleti irányból. Délen ígérkezik a több felhő, északabbra a több napsütés. Számottevő csapadékra sehol sem kell számítani. A fagyos éjszakák még a jövő hét első napjaiban is kitartanak, a nappali felmelegedés lassanként azonban erősödni kezd – számolt be az Időkép.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!