Digitális formában zajlik az élet a Békéscsabai Szakképzési Centrumban

digitális Fotó: Körös Hírcentrum

A Békéscsabai Szakképzési Centrum tagintézményeiben is digitális formában zajlik az oktatás, ami azért is rendkívüli, mert az épületek hagyományosan reggeltől estig diákoktól hemzsegnek. Az aktuális feladatokról Mucsi Balázzsal, a centrum főigazgatójával és Vlcskó Pál szakmai főigazgató-helyettessel beszélgettünk.

hirdetés

Teljes átállás történt, vagyis a gyakorlatok és a konzultációk is online formában történnek. A projektek, feladatok digitális kiadása, megoldása már korábban is működött. Ennek ellenére természetesen nagyon várják már mind a kollégák, mind a diákok a személyes jelenlétű órákat – árulta el Mucsi Balázs. Remélhetőleg ez a teljes átállás lehetővé teszi ezt majd a közeljövőben.

hirdetés

Az iskolai élet azért folyik tovább, túl vannak az érettségire, szakmai vizsgákra való jelentkezéseken. Egyelőre a tervek szerint hagyományos módon valósulnak majd meg ezek a megmérettetések – folytatta Vlcsko Pál. Még februárban a szakmai versenyeket is meg tudták tartani, az előző évekhez hasonlóan szép eredmények látszanak eddig.

A jelentkezési időszak folyamatosan tart, a nyolcadikosoknak és a felnőtteknek is. Előbbi esetben már beérkeztek a lapok, a felnőttek oktatására is zajlik a jelentkezés. Az OKJ (Országos Képzési Jegyzék) megszűnésével a képzés maga nem szűnt meg, csupán más formában, újfajta besorolással folytatódik. Az új rendszer nagy mértékben reagál a munkaerőpiac igényeire is. Illetve az indított képzések nem feltétlenül követik egy tanév időbeosztását. Ahogy lehetőség, megfelelő csoportlétszám van, indítják is az oktatását – zárta a szakmai főigazgató-helyettes.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés