Az alapellátás megerősítéséről egyeztettek

háziorvosi, Egészségvonal, influenzaszerű, vírusos, szűrővizsgálatok, TAJ, alapellátás, egészségügyi, kínai, vashiány, orvosok, hepatitis, háziorvosi, egészségügyi, szakrendeléseken, Gyógyászati, fertőzöttek, koronavírus, szívbillentyűk, egészségügyi, szívtranszplantációs, vastagbélszűrés, felfázás, szervdonáció, népegészségügyi, onkológiai, béremelés, húsevő Illusztráció: Pixabay.com

Az oltási feladatokról, az alapellátás átalakításának a helyzetéről, a csoportpraxisok és egyéni praxisok működéséről, további kialakításáról, a családorvosok szakvizsgáinak adatairól, az országos szintű műszer- és eszköz igény felméréséről folytatott megbeszélést Prof. Dr. Kásler Miklós.

Az oltási feladatokról, az alapellátás átalakításának a helyzetéről, a csoportpraxisok és egyéni praxisok működéséről, további kialakításáról, a családorvosok szakvizsgáinak adatairól, az országos szintű műszer- és eszköz igény felméréséről folytatott megbeszélést Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Dr. Békássy Szabolcs az országos kollegiális szakmai vezető háziorvos, Jenei Zoltán, az Országos Kórházi Főigazgatóság főigazgatója, Prof. Dr. Kollár Lajos, a szakmai kollégiumok elnöke és az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetői jelenlétében.

hirdetés

A megbeszélés során a tárcavezető elismerését fejezte ki a hivatásukat kitartással végző háziorvosoknak. Kérte az országos kollegiális vezető háziorvost, hogy tájékoztassa erről a családorvosokat. A miniszter felhívta a figyelmet arra: a koronavírus, újabb mutációi okozta megbetegedések kezelésében, a korai felismerés és az időben megkezdett terápia életet ment. A gyógyszeres terápia azonnali alkalmazása az esetek többségében hatékony és megakadályozhatja a súlyos koronavírus fertőzés kialakulását. Intézményi szinten pedig ezáltal csökkenteni lehet a kórházaknak és az egészségügyi dolgozók megterhelését – tájékoztatott az Emberi Erőforrások Minisztériuma.