Miniszteri elismerésben részesült Pántya Imre főosztályvezető

pántya Fotó: Békés Megyei Kormányhivatal

Pántya Imrének, a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztálya főosztályvezetőjének március 15. alkalmából Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter – Takács Árpád kormánymegbízott javaslatára – Miniszteri Elismerő Oklevelet adományozott .

hirdetés

Pántya Imre 1992 óta dolgozik az állami foglalkoztatási szervnél, 14 esztendeig a Békés Megyei Munkaügyi Központ Orosházi Kirendeltségét vezette. 2007-től a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ szakmai főigazgató-helyettesi teendőit látta el. 2011-től a Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának koordinációs, majd közfoglalkoztatási és koordinációs igazgató helyettese, 2017 óta főosztályvezető.

hirdetés

A kitüntetett kiemelten kezeli a hagyományos, illetve országos közfoglalkoztatási programok, valamint a Startmunka mintaprogram megvalósítását. Pántya Imre a kormányhivatal kilenc járásának az együttműködésével tervezi és koordinálja a megyei munkaerőpiaci és foglalkozáspolitikai feladatokat, elkötelezett a megváltozott munkaképességű álláskeresők foglalkozási rehabilitációjával kapcsolatos teendők végzésében és az uniós projektek megvalósításában egyaránt. Nevéhez fűződik a megyei munkaerőpiaci és munkaügyi információs rendszer informatikai platformjának működtetése, fejlesztése is. Kormánytisztviselői esküjéhez híven a közjó, az emberarcú, ügyfélközpontú szolgáltató közigazgatás megteremtésén fáradozik – tájékoztatott a megyei kormányhivatal.

hirdetés