Galgóczi: továbbra is járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk

16-18 évesek, járványügyi, oltási, járvány, légúti, koronavírus, belföld, járvány, fertőzöttek Fotó: koronavirus.gov.hu

Még mindig a koronavírus-járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, az elmúlt napon is csaknem tízezer új fertőzöttet regisztráltak – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, a következő napok, hetek is nehezek lesznek, és továbbra is fontos az emberek fegyelmezett viselkedése, a korlátozó, higiénés szabályok betartása. Most az a fontos – mondta -, hogy megakadályozzák és lassítsák a járvány további terjedését. Csökkenjen a terhelés az egészségügyi rendszeren.

hirdetés

Galgóczi Ágnes ismertette: a hétvégén is folytatódik a védőoltások beadása. Eddig 1 millió 900 ezer ember kapta meg az oltást, és több mint hatszázezren már a második dózist is. Galgóczi Ágnes arról is beszélt: a jövő héten elkezdődik a pedagógusok oltása. Aki még nem regisztrált, de szeretne oltást kapni, március 29-ig regisztrálhat a vakcinainfo.gov.hu internetes oldalon.

A szakember arra hívta fel a figyelmet, hogy a húsvétra készülődés és a húsvéti ünnepek során is fontos a járványügyi és higiénés szabályok betartása, tehát kerülni kell a zsúfolt helyeket, be kell tartani a szociális távolságot és fontos a kézmosás, kézfertőtlenítés, maszkviselés. Húsvétkor lehetőleg csak a szűk család találkozzon. De ha az oltás után már kialakult a védettség, a nagyszülőkhöz lehet menni – mondta Galgóczi Ágnes. Azt javasolva, hogy a családon belül is tartsuk be a járványügyi szabályokat – írja az MTI.


Kövessen minket Facebookon!