A MÁV elszállította az illegális hulladékot az egyik legfertőzöttebb területéről

TeSzedd!, magyar közút, bejelentés, illegális hulladéklerakó, szemét Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd (archív felvétel)

A MÁV elszállította a hulladékot az illegális szemétlerakás szempontjából országosan is az egyik legfertőzöttebb területének számító helyszínről, a Budapest XIV. kerület Francia útról – közölte a MÁV csütörtökön az MTI-vel.

hirdetés

Kiemelték, erről a területről a MÁV 2016 óta 307 tonna hulladékot szállított el, a Tisztítsuk meg az országot! program keretében pedig 2020 őszétől további mintegy 98 köbméter hulladékot távolítottak el. 2021. márciusig újabb mintegy 107 köbméter illegális szemét elszállításáról gondoskodtak. A területen elvégzett hulladék-elszállítások kiadásai 2020 szeptembere óta megközelítik a 9 millió forintot.

hirdetés

Hangsúlyozzák, a Francia út környékén újra és újra megjelenő, nagy mennyiségű illegális szemétlerakás kiemelt vasútbiztonsági kockázatot is jelent. A vasúttársaság elkötelezett abban, hogy felszámolja a hosszú évek óta fennálló, tarthatatlan helyzetet a közbiztonság, a környezet tisztaságának biztosítása, és az ott élők életminőségének hosszú távú javítása érdekében – írják a közleményben. A szemetet az esetek többségében az ott lévő garázsok tövében helyezik el.

hirdetés

Tavaly a MÁV felmondta a Francia úti garázsokat érintő valamennyi területbérleti szerződést. Amennyiben a bérlők a garázs elbontására való felszólításnak nem tesznek eleget, a vasúttársaság peres úton rendezi az ügyet – közölte a MÁV.

A MÁV fővárosi és vidéki vasúti területeiről 2020-ban elszállított illegális hulladék összmennyisége meghaladta a 2120 tonnát. Ennek elszállítása csaknem nettó 107 millió forintba került. A vasúttársaság öt év alatt országos szinten mintegy 19 000 tonna illegális hulladékot szállíttatott el, hozzávetőlegesen félmilliárd forint költséggel – írja az MTI.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!