Csütörtöktől újabb 100 ezer bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozót oltanak soron kívül

oltás, oltópont, pedagógus Fotó: MTI/Rosta Tibor

Eddig több mint 100 ezer pedagógus kapta meg az oltást és kedden újabb 100 ezer a bölcsődei, óvodai és iskolai dolgozó kapott SMS-ben behívót a soron kívüli oltásra.

Az oltás csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon és ezúttal is Pfizer vakcinával történik. A pedagógusok soron kívüli oltásának április 1-3. között tartott első körére 78 ezer már korábban regisztrált pedagógus kapott meghívót. Közülük 66 685 fő (85%) jelent meg az oltáson és kapta meg a vakcinát. Az akció előtti hetekben is már 33.634 fő pedagógus kapott oltást. Eddig tehát összesen több mint 100 ezer pedagógus már be van oltva.

A második körös oltás április 8. csütörtök és április 11. vasárnap között lesz. Erre 100 013 fő kap SMS-ben behívót, köztük az oltásra regisztrált köznevelésben, szakképzésben és bölcsődékben dolgozók. Valamint az első körben behívott, de meg nem jelent pedagógusok. Azok, akik az elmúlt három hónapban igazoltan koronavírus-fertőzöttek voltak, vagy most más okból nem tudnak megjelenni az oltóponton, később is kapnak majd lehetőséget az oltásra.

Az első oltás után is már jelentősen emelkedik a védettség a vírusfertőzés súlyos lefolyása ellen. A pedagógusok soron kívüli oltása biztonságosabbá teszi az óvodák és iskolák újranyitását és ezzel ahhoz is hozzájárul, hogy sok gyermekes szülő is visszatérhessen a munkába – írja a koronavirus.gov.hu.


Kövessen minket Facebookon!