Táskát lopott egy szabadkígyósi férfi Gyulán, vádat emeltek ellene (videó)

Egy 71 éves, büntetett előéletű szabadkígyósi férfi 2020. május 17-én a gyulai buszpályaudvaron ellopta a várakozás során elalvó sértett táskáját. A Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt emelt vádat ellene.

hirdetés

Az ügy sértettje 2020. május 17-én Gyomaendrődről tömegközlekedéssel utazott sarkadkeresztúri otthonába. Az átszállás miatt hosszabb időt várakozott Gyulán. A sértett a várakozás során a buszpályaudvar padján elaludt, ezt az idős vádlott kihasználta. Elvette tőle a táskáját, amelyben közel 3.500 forint értékben a délelőtti munkavégzéshez használt eszközei és az utazás során az egyik békéscsabai áruházban megvásárolt élelmiszerek voltak.

hirdetés

Az elkövető a buszpályaudvaron a táskát átnézte, majd azzal a helyszínről távozott. A helyszíni biztonsági kamera felvétele alapján a férfit két nap múlva az utcán a Gyulai Rendőrkapitányság munkatársai felismerték és elfogták, nála a jogtalan eltulajdonítás szándékával elvett tárgyak egy részét lefoglalták, és a sértettnek kiadták.

A korábban ugyanilyen módszerrel elkövetett bűncselekmény miatt felelősségre vont, büntetett előéletű férfit a Gyulai Járási Ügyészség kifosztás bűntettével vádolja. A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a tárgyalás mellőzésével meghozott büntetővégzésében a férfival szemben szabjon ki végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetést és kötelezze őt a fennmaradt 2.833 forint kár sértett részére történő megtérítésére – tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés