A koronavírus-fertőzés miatt nem játszhatja le a döntőt a BRSE

BRSE, Finn, röplabda Fotó: BRSE (archív felvétel)

A Békéscsabai Röplabda SE egyre több játékosát érinti a koronavírus járvány. Sajnos ennek vonzataként a Magyar Röplabda Szövetség Versenybizottságának határozata alapján az Extraliga döntőjét a FATUM Nyíregyháza nyerte.

Ahogy arról csütörtökön tájékoztatták a Magyar Röplabda Szövetség versenybizottságát, döntőbeli ellenfelüket, a FATUM Nyíregyháza csapatát, valamint a közvéleményt is, a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE csapatánál újabb 5 játékos esetében merült fel a koronavírus-fertőzés gyanúja. A klub azonnal reagált, és az érintett sportolókat hivatalos laborban antigén tesztnek vetették alá, melyek eredménye minden esetben pozitív lett.

Az erről szóló hivatalos dokumentumot a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége által elfogadott JELENTÉSI ÉS HALASZTÁSI PROTOKOLL szerint megküldték az érintetteknek. Tekintettel arra, hogy az érintett játékosok közül ketten is voltak közösségben az elmúlt 48 órában, így minden további játékos érintkezhetett fertőzött személlyel. Ebből kifolyólag a Békéscsabai Röplabda Sport Kft. vezetése csütörtöktől a felnőtt csapat edzéseit azonnali hatállyal felfüggesztette.

Jelezték a Versenybizottság részére, hogy a női Extraliga döntőjének szombatra kiírt 2. találkozója megrendezését a fentebb részletezett tények tudatában nem tudják megrendezni, valamint a jövő hét keddi 3. mérkőzésre sem áll módjukban elutazni. A fenti nyilatkozat megtételében a járványügyi szabályok betartása, az emberi egészség védelme, azaz a csapat, valamint az ellenfél sportolói és stábtagjai biztonságának maximális szavatolása vezette az egyesületet.

“Úgy véljük, hogy jelen helyzetben ennek kell elsődlegesnek lennie, hiszen mindezek túlmutatnak a pályán elért eredményeken. Az ügyben megkaptuk az MRSZ Versenybizottságának határozatát, amely szerint a Swietelsky-BRSE NB I-es csapata számára nem engedélyezi mérkőzés lejátszását 2021. április 17-ig, valamint a Swietelsky-BRSE – FATUM Nyíregyháza és a FATUM Nyíregyháza – Swietelsky-BRSE „Extraliga 1. helyért” mérkőzések eredményét 3:0 (75:0) arányban a FATUM Nyíregyháza javára írja.” – adta hírül közleményében a BRSE.


Kövessen minket Facebookon!