Rendszámtáblákkal és alvázszámokkal trükközött egy szarvasi férfi, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Egyedi azonosító jellel visszaélés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt egy 50 éves büntetlen előéletű szarvasi férfi ellen, aki rendszámtáblákkal és alvázszámokkal „trükközött”. Az indítvány szerint a nyomozás során felmerült közel 180.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell állnia.

hirdetés

A férfi 2020. augusztus elején szarvasi tanyájának udvarán a fia tulajdonát képező, de általa használt személygépkocsiról leszerelte az ahhoz eredetileg kiadott rendszámtáblákat, majd azokat a közúton történő közlekedés jogszerűségének látszata érdekében elől-hátul felszerelte a saját tulajdonát képező, ugyanolyan típusú, de forgalomból kivont autóra. Ez utóbbi autót eredetileg ún. „donorautónak” vásárolta, mivel annak alkatrészeit fel kívánta használni a másik személygépkocsi javításához.

hirdetés

Ezt követően az autóval így közlekedett. 2020. november 28-án a férfi szarvasi lakóhelyén további változtatásokat is eszközölt: a donor gépkocsi jobb oldali első ajtajánál lévő küszöbnél, a padlólemezbe beütött eredeti alvázszámra a másik, a fia tulajdonát képező személygépkocsiból kivágott, szintén egyedi azonosító jelnek minősülő alvázszámot tartalmazó lemezdarabot ragasztotta rá. A férfit 2020. december 02-án a délelőtti órákban Szarvas, Szabadság út 58. szám előtti parkolóban rendőri ellenőrzés alá vonták, amelynek során feltárták a fenti visszaéléseket – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

hirdetés