Ezeken a napokon lesz lomtalanítás Békéscsabán

lomtalanítás Fotó: Körös Hírcentrum

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint Békéscsabán az alábbi időpontokban lesz lomtalanítás:

– 2021. május 8- án szombaton, az I. körzetben,

hirdetés

– 2021. május 15-én szombaton a II. körzetben lomtalanítási napot tart.

I. körzet: Jamina (Szarvasi út – Budapest vasútvonal – Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, Szója utca és Meteor utca

II.körzet: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők

A Társaság, mint közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el. A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet.

Kérik, hogy a lomokat – a gyűjtési naptárban meghatározott napokon, reggel 06:00 óráig a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az alábbi táblázatban az elszállítható és az el nem szállítható hulladékok köre a teljesség igénye nélkül tájékoztató jelleggel kerültek felsorolásra.

A társaság kéri, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársaink kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm). Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

– egyes hulladéktípusok esetében, a társaság által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokon. Az igénybevétel részletes feltételei az alábbi linken találhatóak: https://www.dareh.hu/_bazis/hulladekgyujto-udvarok/
– a közszolgáltató által nem gyűjthető hulladékok esetében, más vállalkozás által
üzemeltetett hulladékudvarokon.

Továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló további részletes információk a www.dareh.hu oldalon érhetőek el.