Motort lopott két vésztői fiatal, vádemelésre került sor

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Kisebb értékre társtettesként elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbára bocsátás intézkedés pártfogó felügyelet melletti alkalmazására tett indítványt egy 16 és egy 14 éves büntetlen előéletű vésztői fiú ellen, akik Bélmegyerről loptak el egy motort.

A 16 éves fiú 2020 októberében egyik ismerősétől tudomást szerzett arról, hogy Bélmegyeren, egy lakatlan ház melléképületében egy nagymotor van elhelyezve, azért megkereste a 14 éves társát, hogy segítsen azt ellopni; abban is megegyeztek, hogy miután a motort eladják, a kapott pénzen megosztoznak. Így is történt: a két fiatalkorú terhelt 2020. október 26-án, a délelőtti órákban az idősebb fiú robogójával átmentek Bélmegyerre, hogy a lakatlan házból eltulajdonítsák a motorkerékpárt. A lakatlan ház lánccal körbetekert, de nem zárt nagykapuját kinyitották, bementek a szintén nyitott melléképületébe és onnan a 300.000.-Ft értékű motort közösen kitolták az utcára.

hirdetés

Az utcán a motort kötéllel hozzákötötték a robogóhoz és a helyszínről úgy távoztak, hogy a 16 éves terhelt a saját robogójával maga után húzta a 14 éves terhelt által kormányzott motort, mivel abban nem volt benzin és nem volt benne az indítókulcs sem. Az idősebbik terhelt még aznap meghirdette eladásra a motort az egyik közösségi portálon 150.000.-Ft-ért, és végül egy kecskeméti férfinak értékesítette 90.000.-Ft-ért, akinek nem volt tudomása arról, hogy a motor lopásból származik. A vevő később továbbértékesítette a motort Németországba egy ismeretlen személy részére, így a jármű felkutatására, lefoglalására és a tulajdonosa részére történő visszaadására nem kerülhetett sor – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.