Orbán: Hamarosan nyithatnak a teraszok, hétfőn csak az alsósok mehetnek iskolába

orbán Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Hétfőn csak az alsósok mehetnek iskolába, hamarosan nyithatnak a teraszok – jelentette be szerda délután Orbán Viktor a Facebookra feltöltött videójában.

A miniszterelnök megköszönte mindenkinek akinek a munkáját dicséri, hogy elértük a 3 millió oltást. „Jól haladunk, talán Európában mi haladunk a legjobban és a leggyorsabban. A kormány az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltott emberben határozta meg. Ha ezt elérjük – és reményeink szerint a következő hét közepén ez meglehet -, akkor kinyithatnak a teraszok. Hogy a vendéglátósoknak könnyebb legyen, ezért az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük” – fogalmazott Orbán Viktor.

hirdetés

A kormány döntött az iskolák újraindításáról is

„Csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kérek a szülőktől. Úgy döntöttünk, hogy április 19-én kinyitjuk az óvodákat és az általános iskolák alsó tagozatos osztályait. A fölső tagozatban marad az otthoni, digitális alapú oktatás” – fogalmazott a kormányfő. Hozzátette, hogy a fölső tagozatosok a középiskolásokkal egy időben (május 10-én) térhetnek vissza az iskolapadba.

Orbán Viktor a videó végén mindenkit arra kért, a felkínált vakcinát fogadják el és vegyék fel az oltást.