Továbbra is marad a hűvös idő a következő napokban

hidegfront, Hűvösebb, Szerdán, hűvös, felmelegedés, melegszik, eső, napos, csapadékosabb Illusztráció: Pixabay

Továbbra is marad az évszakhoz képest hűvös idő, vasárnap ismét többfelé eshet.

hirdetés

A hét második felében csak kevés javulás várható, pár fokkal emelkedik a hőmérséklet, de továbbra is 6-8 fokkal lesz hűvösebb az ilyenkor elvárhatónál. Csütörtökön még több helyen kialakulhatnak záporok, hózáporok. Naposabb időszakok délen, délnyugaton lehetnek, főként reggel, délelőtt. A szél kelet, északkelet kivételével erős lesz, és a hőmérséklet is alacsony marad, délután mindössze 5-12 fokot mérhetünk.

hirdetés

Pénteken többfelé napos idővel indul a nap, gyenge fagyok is előfordulhatnak, sőt a derült, szélcsendes völgyekben -3, -4 fok sem kizárt. Napközben gyakran befelhősödik az ég, de csak néhol alakulhat ki kisebb zápor. 7-13 fokot mutathatnak a hőmérők délután, a szél még többfelé élénk, helyenként erős lesz.

hirdetés

Hétvégén a szombati nap lesz valamivel barátságosabb, vasárnap ismét többfelé elered az eső. Ugyanakkor szombaton még többfelé átmeneti naposabb időszakokra is számíthatunk. A maximumok mind a két napon 9 és 14 fok között alakulnak. Ez jó 6-8 fokkal hűvösebb április közepéhez képest. Ráadásul nyugaton a gyakran élénk, erős északias szél tovább ronthat a hőérzeten.

A jövő hét eleje is még hűvösebb, időnként csapadékos időt tartogat. A naposabb időszakokban viszont már 15 fok fölé emelkedhet a hőmérséklet – írja az Időkép.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!