Termelte és fogyasztotta is a kábítószert, a mezőberényi férfi

Battonyán, Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

A Békési Járási Ügyészség termesztéssel és tartással elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy 32 éves mezőberényi férfi ellen, aki termelte is, fogyasztotta is a kannabiszt, de másfajta kábítószereket is találtak nála.

A férfit 10 évvel ezelőtt, 2010-ben Spanyolországban, a Madridi Körzeti Bíróság 5 év fegyházbüntetésre ítélte jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt. Ez az elítélés azonban nem bírt kellő visszatartó erővel. 2020. október 05-én a férfi mezőberényi lakóhelyén foganatosított kutatás során a rendőrök ismét többfajta kábítószer foglaltak le.

hirdetés

Több mint 12 gramm kokaint, 1 db 11 grammos MDMA tartalmú tablettát, 3 db vadkender magot és több mint 1 kg tömegű vadkender ágakat, ágvégződéseket és törmeléket találtak. Ez utóbbit ő maga termesztette. Lefoglalásra került tőle továbbá 36 db rózsaszínű, ötszögletű, „kígyó” nyomattal ellátott tabletta is. Ezek bár kábítószernek látszottak, később a vegyészszakértő megállapította róluk, hogy azok nagy valószínűséggel metiltesztoszteront tartalmaznak, amely nem minősül sem kábítószernek, sem új pszichoaktív anyagnak, ellenben a doppinglistán szerepel mint anabolikus szteroid. A férfi vizeletéből a kannabisz és a kokain lebomlási anyagait mutatták ki.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje. Tiltsa el a közügyek gyakorlásától, kobozza el a nála talált anyagokat. Illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült 425.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békési Járásbíróságon folytatódik – tájékoztatott közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

 

Ez is érdekelheti: