Idős nőket akart kirabolni, letartóztatásba került

előállítás, Szarvason, nagykátai, hétvégi, kábelt, Jármű, engedély, Bódult, balesetnél, Garázdaság, Körösladányban, Letartóztatásban, Berúgta, fellökött, Lopás, Kétegyháza, késelt, Betörte, Testi sértés, Dobozon, kerékpáros, ittas, román, család, szombat, Ittasan, Szarvas, Békéscsaba, Mezőberényben, Füzesgyarmat, bántalmazott, mezőkovácsházi, lopott, Elek, rendszám, Gyomaendrőd, Közokirat, ütközött, Mezőhegyesen, távoltartó, kábítószert, mezőgyáni, interneten, jövedéki, fizetés, Mezőberényben, Építőanyagot, zebra, Csanádapácán, Körösladányban, német, Tehervonaton, Okányban, bántalmazott, sértett, Pusztaföldváron, Kaszaperen, kondoroson, kerékpárt, emberölés, határsértő, bűnbanda, vonaton, Nagybánhegyes, lakatlan, végegyházi, parkoló, segédmotor, rendszámot, lengyel, Csárdaszálláson, mentősnek, pénzt, szeghalmi, mezőkovácsházán, Sínek, Battonyán, kevermesen, kevermes, testi sértés, közokirat, Pusztaföldvár, rablás, pénztárcát, sorompó, Végegyházán, pszichoaktív, baleset, férfi, Füzesgyarmaton, határsértőt, biciklis, Nagyszénáson, gyermekeit, Gádoroson, győrújbaráti, Dombiratoson, kábítószer, Kevermesen, Medgyesegyházán, garázdaság, dévaványán, békésen, ukrán, orosházán, Lovaskocsit, Szarvason, elfogás, robbanómotoros, távoltartás, Közokirat, Közlekedés, Testi sértés, mozgáskorlátozott, Megütött, lopás, közokirat, Medgyesegyházán, savval, prostitúció, sarkadi, lopott, francia, rendőrök, gyomaendrődön, Újkígyóson, Csalás, békési, Csorváson, eltűnt, koronavírus, kábítószer, békéscsabai, orosházi, Dobozon, megütötte, rendőrség, gázolajat, békés, hangszertokot, lopott, otthonukban, kevermesen, Őrizetbe, nagyszénáson, Garázdaság, Kétegyházán, Vésztőn, idős, garázdaság, szeghalmon, idős, alkalmi, Muronyban, körözés, önkormányzati, sarkadon, láncra, kétegyházi, szarvason, gyalogost, lányt, magyarbánhegyesen, kerekegyházi, szabálysértés, tótkomlóson, Lopás, rendszámát, jogosítvány, Szeghalmon, ittas, tetris, Gyulán, elfogás, elhajtott, rendőrei, csalás, bélmegyeren, lőkösháza, újkígyóson, azonosító, police, bűnügy, rendőrség, őrizetbe, fehér, békéscsabán, közlekedési, tótkomlóson Fotó: Pixabay

Egy 34 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő dombiratosi férfi két idős nőt támadott meg. A Battonyai Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és annak kísérlete miatt kezdeményezte a letartóztatását.

A férfi 2021. április 13-án a délutáni órákban Dombiratoson bement egy 78 éves idős nő házába, nyugtatót és ismerőse pénzének, 80.000.-Ft-nak az átadását követelte tőle. A sértett 3 szem gyógyszert átadott a terheltnek, míg a készpénz átadását megtagadta. Ezért a férfi 3 alkalommal az arcán megütötte. A bántalmazás hatására a sértett a szobába menekült, ahová a férfi követte. Majd fellökte és megrúgta az idős asszonyt, illetve arcát ököllel ismételten megütötte. A bántalmazás hatására az idős sértett átadott 21.000.-Ft készpénzt, majd bankkártyáját és annak PIN kódját. A férfi ezután kezébe vett egy kést, azzal a sértett felé szúró mozdulatokat tett. Miközben azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem ad még pénzt, leszúrja.

hirdetés

Az idős asszony kimenekült a lakásból, rázárta támadójára a lakás ajtaját és átment a 75 éves szomszédasszonyához, hogy segítséget hívjon. A férfi kijutott a lakásból, és ő is átment a szomszédba. Ott a sértett kezéből kivette és összetörte szomszédja telefonját, majd magához vett egy kést. Azzal – miközben tőle pénzt követelt – arcán és bal lábán megvágta a szomszéd idős nőt is, aki a késelés következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett. A férfit a helyszínen elfogták. 

hirdetés

A letartóztatás kezdeményezésére azért került sor, mert a büntetés várható mértékére figyelemmel fennállt a szökés, elrejtőzés veszélye. Attól is alappal lehetett tartani, hogy szabadlábra kerülése esetén a férfi a tanúkat jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené. És ezáltal a bizonyítás eredményét veszélyeztetné. Tekintettel a férfi előéletére és arra, hogy rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén szükségletei kielégítése érdekében szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el, emiatt fennállt a bűnismétlés veszélye is.

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyetértett és a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte – számolt be a Békés Megyei Főügyészség.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!