Több alkalommal bántalmazott egy férfi egy nőt Szeghalmon

Kábítószer, ellenőrzés, millió, gyulán, férjét, vésztőn, helyszíneltek, francia, szarvason, kötegyáni, baleset, marihuánát, ittas, szabálysértés, police, rendőrség, erőszak, békéscsabán, orosházán, ittas

A Szeghalmi Járásbíróság 2 rendbeli személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 55 éves többszörösen büntetett előéletű, erőszakos többszörös visszaesőnek minősülő szeghalmi férfi letartóztatását.

2021. február 24-én a délutáni óráktól kezdődően az italozó életmódot folytató férfinél vendégeskedett egyik nőismerőse, aki másnap, mielőtt elindult volna haza, fel akarta hívni egy ismerősét, hogy menjen érte. A férfi kikapta a telefont a kezéből és nem adta vissza; közölte vele, hogy nem mehet el, majd többször letaszította a sértettet az ágyra, hogy maradásra kényszerítse. A nő a férfi farzsebéből kivette a telefonját, hogy taxit hívjon, illetőleg kérte a taxist, hogy hívja a rendőröket.

A terhelt ismét elvette a telefont, dulakodni kezdtek, amelynek során a férfi lelökte a nőt az ágyra, megszorította a nyakát, befogta a száját, hogy ne tudjon beszélni. A sértett sírt, közben a férfi azt fontolgatta, hogy a házban levő gázpalackot felrobbantja, de végül egy kötéllel elhagyta a házat azzal, hogy öngyilkos lesz, az ajtót pedig bezárta, hogy a nő ne tudjon távozni, és a telefont is magával vitte. A nő kitörte az ablakot, hogy ott szökjön meg, de a férfi berúgta az ajtót, a nőt pedig a falhoz lökte, és megdobálta különféle lomokkal. A cselekménynek a rendőrök kiérkezése vetett véget.

A férfi 2021. április 12-én az esti órákban lakóhelyén két férfi és egy másik nő társaságában bográcsozott és italozott. 21 óra utáni időben a nő közölte, hogy indul haza, mert a gyógyszerét is be kell vennie. A férfi felajánlotta, hogy ő majd elhozza a gyógyszert, de a nő visszautasította, emiatt a terhelt indulatossá vált, nem akarta a sértettet elengedni, hajánál fogva visszarántotta, úgy, hogy a sértett az ágyra esett. Ezt követően a férfi több alkalommal is bántalmazta: lelökte az ágyról, nem engedte felkelni, megrángatta a haját, ököllel megütötte az arcán, csavargatta a csuklóját és vízzel is lelocsolta, illetőleg azt is közölte vele, hogy amennyiben el mer menni, akkor felköti a kutyáját. A sértettnek ennek ellenére sikerült kiszöknie a házból, és a kerékpárját tolva elindult a földúton miközben segítségért kiabált. Ekkor a terhelt utolérte, ellökte, megfogta a nyakát, majd a kezénél fogva ráncigálta vissza a lakóhelye felé. Egy motorral arra járó férfi nyújtott segítséget végül a nőnek.

A kényszerintézkedés kezdeményezésére a bűnismétlés fokozott veszélye miatt került sor, illetőleg attól is alappal lehetett tartani, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével a bizonyítási eljárás eredményét veszélyeztetné vagy arra törekedne. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványával egyetértve a terhelt letartóztatását 1 hónapra elrendelte.


Kövessen minket Facebookon!