Munkaterületre csapódott be egy jármű az M1-es autópályán

baleset M1 autópálya

Az M1-es autópálya 144-es kilométernél, a Hegyeshalom felé tartó oldalon dolgoztak ma reggel a komáromi mérnökség szakemberei, amikor egy külföldi kamionos nagy erővel becsapódott a munkaterületet és a munkásokat védő ütközésienergia elnyelő berendezésbe.

Az ütközés akkora erejű volt, hogy a több tíz tonnás teherautónkat beforgatta a pályára, ha nem lett volna szalagkorlát, az árokba lökte volna a kamion. Ahogy más gyorsforgalmi tereléseknél, itt több lépcsőben volt bevezetve sebességkorlátozás, előjelző autókkal hívták fel 500 és 250 méterrel korábban is a járművezetők figyelmét, ahogy a munkaterületet védő nagy, jól látható narancssárga teherautókon is számos fényjelzést használtak.

hirdetés

A berendezés előtt ráadásul 100 méter hosszban terelőkúpok is ki voltak helyezve, ennek ellenére a kamion vezetője csak az ütközésienergia elnyelő modul előtti 10-15 méteren fékezett. Csodával határos módon nem történt személyi sérülés a balesetben, de ettől függetlenül is kérnek minden járművezetőt, hogy a munkaterületeken és azon kívül is óvatosan vezessenek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés